ZanettiМлечни продукти

№1 износител на Италиански сирена

Formaggi Zanetti е прозводител на италиански сирена от района на Бергамо, Италия. С повече от един век опит, водена от своите традиции и типичната за италианците страст към вкусната храна, компанията се утвърджава като водещ експерт и износител на млечни продукти познати по света под марката Zanetti.

Продуктите на Zanetti са налични във вериги магазини: Fantastico, Дар, HIT, 345, Metro, Лекси, ВМВ, Optima, ParkMart, eBag и др.

За Zanetti

Zanetti се ражда от опита на семейната традиция преди повече от 100 години, като до днес компанията отстоява методите на производство заложени от своя създател. Ключов момент в производствения процес се явява качеството на суровината: Zanetti набавя мляко единствено от местни ферми, където кравите сe захранват с чист фураж (без наличието на силаж и добавки).

Eмблематичния продукт за компанията е сиренето Пармиджано Реджано, което се произвежда от краве мляко и отлежава между 18 месеца и 3 години, за да придобие характерните си качества и текстура. Лесно разпознаваемо е предвид това, че формата му представлява огромно колело тежащо 75 килограма. Процеса му на производство е съблюдаван от специална комисия (с държавно участие): „Consorzio Parmigiano-Reggiano“ която удостява всяка пита с печат за произход.

Качество и традиция

Гамата от свежи сирена, която компанията представи през 80-те години заедно с придобиването на Carbonelli през 1992г. допълват асортимента, с който Zanetti e познат по света и днес.

От глобален играч и лидер в износа на Grana Padano и Parmigiano Reggiano, със свойте седем фабрики и специализирани изби за зреене, Zanetti успява да съхрани дейността си в рамките на онези стратегически териториите познати с отличителния знак за качество на своите продукти.

Отговорност за околната среда

Социалната отговорност и зелените инициативи са ценности, които компанията изповядва от началото на своето създаване и работи ежедневно за оптимизиране на производствените ресурси и инвестиране в проекти лимитиращи въздействията върху околната среда.

История

Основана през миналия век, ролята на компанията придобива все по-голямо значение между 1920г. и 1940г., когато благодарение на инициативността и експертизата на Guido Zanetti, тя се превръща в един от основните производители на сирената „Грана.“

Съществен принос за разрастването има придобиването на мандрата Marmirolo през 1946г. когато Zanetti на практика започва своята промишлена дейност със скромните  70 хектолитра ежедневна преработка на мляко и 14 пити Пармеджано на ден.

През 1997г. пазарното разрастване на компанията налага нейното преместване в чисто ново предприятие, където ежедневната преработка на мляко достига 2200 хектолитра гарантирайки 400 пити Пармеджано на ден.

Повече за Zanetti

Посетете уебсайта: zanetti-spa.it

Как можем да бъдем полезни?

Не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме тук за да ви асистираме.

ЕОС е първокласен доставчик на едни от най-качествените марки в кулинарията. Наш дългогодишен партньор с отлична експертиза и обслужване!

Людмил Сираков
Магазини Optima, Optima.bg

Разгледайте продуктите на Zanetti

Реклама

error: Alert: Content selection is disabled!!