CirioДоматени продукти

За марката

Един от символите на италианската кухня със 160 годишна история!

Доматите на Cirio са 100% италиански – отгледани и преработени стриктно във всеки етап от производството под стриктния надзор на фермери и технолози гарантиращ натурално качество и неповторим вкус.

Автентичен италиански вкус

Италианската кухня е една от най – почитаните в света, а някои ястия са останали непроменени във времето още от годините на Римската империя (напр. Полента)

Първоначално внесени от Америка, доматите „помодори“ известни още като „златни ябълки“ са оказват изключително благоприятни за отглеждане в субтропичния климат на Италия и бързо се превръщат в традиционна съставка на ежедневната италианска кухня.  

Cirio е носител на автентичният италиански вкус.

Производство

От 2004г. Cirio е част от „Conserva Italia Group“ – земеделско кооперативно дружество, включващо над 13 000 фермери с интегрирани земеделски площи и производствени системи в близост до фабриките, където се обработва крайния продукт.

Производството се извършва съгласно изискванията за контрол и прозрачност на цялата верига включваща сеитба, обработка и опаковане на продукта гарантиращи естествената му свежест и несравнимо качество.

Продукти & Качество

Cirio използва 100% италиански домати за свойте продукти с внедрена методика за сертифицикация на качеството на всеки един етап от производствения процес.

Част от тези методите включват:

  • Внимателен подбор на най-добрите семена – 100% италиански без ГМО.
  • Високи стандарти за качество на суровината, отглеждана в най-подходящите райони на Италия: Емилия Романя, Марема и Пулия.
  • Интегрирана сертифицирана продукция. Екосъобразно отглеждане използващо природните ресурси чрез ограничаване на химическите вещества.
  • Усъвършенствани агрономически техники за гарантиране на качеството. Доматите се берат в правилната степен на зрялост.
  • Брането и обработката се извършват в рамките на 24 часа, за да бъде запазен автентичния аромат на домата.

В системите за контрол на компанията са ангажирани агрономи, технолози и земеделски производители, които ежедневно допринасят за несравнимото качество на продукта.

Cirio e вкусът на истинският домат асоцииран с традициите, здравето и природъобразния начин на живот превърнал италианската любов към храната за емблема на поколения по света.

История

Основателят Франческо Чирио е роден в Ница Монферрато (Кралство Сардиния) в бедно и неграмотно семейство. Едва 14 – годишен заминава за столицата на кралството, Торино, където започва да продава зеленчуци на пазара на Порта Палацо.

През 1856 г. с характерната си предприемчивост той намира начин да транспортира продукцията си до други градове и пазари посредством съхранението й в калаени кутии. С това поставя начало на идеята за индустриална консервация на хранителни продукти като само на 20г. създава собствена компания, а няколко години по – късно открива и първия си завод в Торино.

Така започва нова епоха в италианската хранителна традиция, в която продуктите на Cirio се превръщат в основна съставка на всяко домакинство на Апенините, а италианският домат става популярен и в най – отдалечените кътчета на земното кълбо.

Повече за Cirio

Посетете уебсайта: cirio.it

Разгледайте рецепти с продуктите на Cirio

Последвайте Instagram страницата

Вижте YouTube канала

Разглейдате Facebook страницата

Посетете Twitter профилът на Cirio

Как можем да бъдем полезни?

Не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме тук за да ви асистираме.

ЕОС е първокласен доставчик на едни от най-качествените марки в кулинарията. Наш дългогодишен партньор с отлична експертиза и обслужване!

Людмил Сираков
Магазини Optima, Optima.bg

Започнете да предлагате продуктите на Cirio и във вашите обекти

Реклама

error: Alert: Content selection is disabled!!